Проблемски задаци

  1.     Брат и сестра су пре 15 година имали заједно 15 година. Колико година ће имати заједно за 15година ?
  2.   Три радника ураде неки посао за 10 сати. За колико сати ће исти посао урадити пет радника ?
  3.   Мира је за 7 kg јагода платила исто колико и за 9 kg трешања. Колико коштају јагоде, ако је килограм јагода за  4 динара скупљи од килограма трешања ?
  4.   На једној позоришној представи било је 429 гледалаца. Колико је било мушкараца, а колико жена ако на сваких   5 мушкараца долази 8 жена ?
  5.   У једној основној школи на свака два дечака има три девојчице, а на сваких  десет дечака има један наставник.  Колико има у тој школи ученика, а колико наставника, ако је у тој школи укупно 312 ученика и наставника ?
  6.   Милан је пошао за Јованом, који се налазио 30 m испред испред њега. Миланов корак има дужину 85 cm, а Јованов 75 cm. Колико корака треба да направи Милан да би стигао Јована ?
  7.   Растојање од 120 m ној претрчи за 12 sec, коњ за 10 sec, а антилопа за 6 sec. Ако трчећи сви истовремено стигну на циљ и ако је трка трајала 20 секунди, на ком је растојању од циља био свако од њих на почетку трке ?
  8.    Новчаницу од 100 динара треба разменити новча-ницама од 2 динара и 5 динара, тако да укупно буде 32 новчанице. Колико којих новчаница има ?
  9.   У једном кавезу су били зечеви и фазани при чему је избројано укупно 200 ногу и 70 глава. Колико је било зечева, а колико фазана ?
  10.   На тесту из математике требало је решити 10 задатака. За сваки решен задатак ученик добија 4 бода, а за сваки нерешен задатак губи 3 бода. Колико задатака је тачно решио ученик ако је на крају имао 19 бодова ?
Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s